Klubben bildades
1989 och vi är ca. tusen medlemmar. Banan provspelades under hösten 1998 och spel har skett för fullt under 1999. Vi har en 9-hålsbana, belägen vid infarten till centralorten. Arvidsjaur ligger i Lappland, 13 mil från Skellefteå. Vi har egen flygplats med daglig förbindelse till Stockholm. I kommunen bor det 6.751 innevånare.

1996 valdes Arvidsjaurs Golfklubb in i Svenska Golfförbundet. De närmaste åren användes till många och långa diskussioner för att ordna mark att bygga en 9-håls bana på. Senhösten 1998 slogs de första slagen på banan som invigdes i augusti 2000. Vi bygger med egna (små) resurser och rättar munnen efter plånboken. Idag har vi en  färdigbyggd, vacker och nästan betald golfbana.

Banan är bolagiserad
Vid extra årsmöte beslutades att golfbanan skall ombildas till aktiebolag.